29. mar. 2012

Opdatering

Jeg har ved en gennemgang af mine kage billeder opdaget at jeg har været mangelfuld i mine indlæg her på bloggen. Så de næste par dage har jeg lovet at få opdateret Bloggen så alle kagerne kommer på.

Nogle billeder er af ældre dato, så det er ikke fordi jeg har haft helt vildt travlt med at lave kage de sidste par dage :)

Tilde

28. mar. 2012

NaboHygge 2010

En varm sommerdag blev vi inviteret på middag hos et nabopar, de stod for maden hvis vi kom med dessert.
Til den lejlighed lavede jeg denne kage.

Italiensk Fødselsdagskage

Magdalena fra min mødregruppe, ville gerne ha jeg lavede en kage til hendes mands fødselsdag, han er fra Italien, og lidt af en Poker spiller

22. mar. 2012

Fødselsdagskage til arbejdet

Denne kage er lavet i anledning af min fødselsdag til min kollegaer.

Da jeg arbejder på en meget mandepræget arbejdsplads, ønskede de sig en kage på bryster.

Og det fik de.


Kagen består af vanilje og kakao sukkerbrødsbunde, med jordbærmousse og Daim Ganashe.

Hindbær Mousse

Hindbærmousse er en perfekt match med Toblerone Ganashe. Den er lidt syrlig, og det giver en god modsætning til den søde Toblerone.


½ liter piskefløde

300 g hindbær (gerne frost) Kan osse udskiftes med Jordbær.

50 g Flormelis

2 blade husblas





1) Hindbær og flormelis gives et lille opkog så evt. bakterier forsvinder. Herefter kan de evt moses hvis man ønsker en ensartet mousse.

2) Husblas lægges i blød i koldt vand. Når de er bløde tages de op (lad det vand der hænger ved blive på) og smelt dem over vandbad.


3) Den smeltede husblas blandes i de varme hindbær og massen sættes på køl til det er gennemkoldt.


4) Når hindbærmassen er fuldstændig afkølet piskes fløden stiv og hindbærmassen vendes forsigtigt deri.
man kan med fordel tilsætte lidt vaniljesukker til Fløden mens den piskes.

Portionen passer til en kage på 25 cm. med 2 lag fyld, osse denne creme kan med fordel bruges oven på muffins.

Chokolade Ganashe

Det fyld jeg laver allermest er Toblerone Ganashe


Tobleronen kan skiftes ud med alt mulig andet chokolade, såsom Daim, Skildpadder m.m.


½ liter piskefløde

300 g Toblerone (eller andet chokolade efter eget valg)


1) Halvdelen af fløden og alt chokoladen varmes op i en gryde indtil chokoladen er smeltet. Det må enelig ikke koge.

Inden cremen sættes på køl, skal der husholdningsfilm henover og det er vigtigt at filmen kommer helt ned og ligger så at den rør cremen. Ellers dannes der kondens og hvis disse dråber kommer de ned i blandingen kan den ikke piskes stiv.


2) Når chokoladecremen er HELT kølet af, (helst min. 5 timer, gerne natten over) Piskes den så stiv som muligt. PAS PÅ ikke at piske for længe, så bliver cremen grynet

Den resterende fløde piskes stift og chokoladecremen vendes forsigtigt i den stiftpiskede fløde.



Denne portion passer til en kage på ca 25 cm. med 2 lag fyld.

Chokolade Ganashe kan osse med fordel sprøjtes ud på toppen af muffins med en sprøjtepose og stjernetyl.
God Fornøjelse

20. mar. 2012

Kims Kage

Denne kage er lavet til en af min mands kollegaer i anledning af hans fødselsdag.
Den var til alle kollegaerne, desværre fik Kim ikke selv mulighed for at smage kagen, da han sidder hjemme med et skadet ben.
Kim havde ønsket sig en kvindetorso kage.


Kagen består af vanilje og kakao sukkerbrødsbunde, med jordbær / Hindbærmousse og friskhakket jordbær.

1. mar. 2012

Natalies Kage til Klassen

Min store pige er fyldt 13 år, og som til en hver anden fødselsdag, forventer klassekammeraterne kage.

Vi lavede en chokoladekage og dækkede den med chokolademousse sprøjtet som blomster.
til sidst pyntede vi den med farvede fondant blomster.

Morgenbakke og Birte Kjær

I anledning af Niller´s 60 års fødselsdag, blev familien enige om at han skulle ha 2 kager.

Den ene skulle være en kopi af hans Morgenbakke, med avisen, kaffekop og Blå LA.
Den anden en Birte Kjær kage, da han er en STOR fan.

Her er så resultatet, de bragte stor glæde.


Barsels kager

I forbindelse med mit Barselsvikariat hos NCC i herlev, Skulle der gives kage til Kunder og kollegaer, Da Louise gik på barsel. Til den anledning lavede jeg disse 2 kager. Den store, til kunderne, var en drømmekage med drømmen i bunden, dækket af chokolade smørcreme sprøjtet på i små stjerner.
Den runde kage med Babyen var til Kollegaerne, det var en chokoladekage med fyld af Jordbærmousse og Toblerone Ganashe.